Bavorský pekáč

2015-12-03

Popis

Bavorský pekáč je zmes mäsa, zemiakov a zeleniny. Vytvorí výborné jedlo, ktoré zapekáme.

Ingrediencie

  • 0.5 kg hovädzieho mäsa na guláš
  • 0.5 kg bravčových líčiek
  • 0.5 kg očistených zemiakov
  • 250 g kelu
  • 250 g mrkvy
  • 2 ks veľké póry
  • 250 g hrášku
  • 250 g zelenej fazuľky
  • 1 dl oleja
  • soľ
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 2.5 lyžička soli
  • 1 l mäsového vývaru
  • 1 viazanička tymiánu

Postup

Krok 1

Očistené zemiaky pokrájame na kocky. Kel pokrájame na hrubšie rezance, mrkvu a pór pokrájame na kolieska. Zelenú fazuľku očistíme a pokrájame na kúsky dlhé asi 2 cm. Zemiaky, kel, mrkvu, pór, hrášok a fazuľku zmiešame. Hovädzie a bravčové mäso pokrájame na väčšie kocky a opečieme na rozpálenom oleji.

Krok 2

Mäso vyberieme. Do výpeku dáme vrstvu zmesi všetkej zeleniny, ktorú osolíme a okoreníme. Položíme vrstvu mäsa. Takto striedame zeleninovú zmes, okorenenú a osolenú a mäso do spotrebovania surovín. Zalejeme mäsovým vývarom. Navrch položíme vetvičky tymian. Prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 160°C na 1,5 až dve hodiny.

Krok 3

Na varenie použijeme ťažký liatinový či kameninový hrniec alebo pekáč.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 779
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

780

Podobné recepty:
  • Teľací rezeň Fleury

    Teľací rezeň Fleury

  • Dusená kapusta s jahňacinou

    Dusená kapusta s jahňacinou

  • Bravčové údené mäso dusené v keli

    Bravčové údené mäso dusené v keli

kuk