Bavorský pekáč
2015-12-03- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso , Hovädzie mäso , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Popis
Bavorský pekáč je zmes mäsa, zemiakov a zeleniny. Vytvorí výborné jedlo, ktoré zapekáme.
Ingrediencie
- 0.5 kg hovädzieho mäsa na guláš
- 0.5 kg bravčových líčiek
- 0.5 kg očistených zemiakov
- 250 g kelu
- 250 g mrkvy
- 2 ks veľké póry
- 250 g hrášku
- 250 g zelenej fazuľky
- 1 dl oleja
- soľ
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 2.5 lyžička soli
- 1 l mäsového vývaru
- 1 viazanička tymiánu
Postup
Krok 1
Očistené zemiaky pokrájame na kocky. Kel pokrájame na hrubšie rezance, mrkvu a pór pokrájame na kolieska. Zelenú fazuľku očistíme a pokrájame na kúsky dlhé asi 2 cm. Zemiaky, kel, mrkvu, pór, hrášok a fazuľku zmiešame. Hovädzie a bravčové mäso pokrájame na väčšie kocky a opečieme na rozpálenom oleji.
Krok 2
Mäso vyberieme. Do výpeku dáme vrstvu zmesi všetkej zeleniny, ktorú osolíme a okoreníme. Položíme vrstvu mäsa. Takto striedame zeleninovú zmes, okorenenú a osolenú a mäso do spotrebovania surovín. Zalejeme mäsovým vývarom. Navrch položíme vetvičky tymian. Prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 160°C na 1,5 až dve hodiny.
Krok 3
Na varenie použijeme ťažký liatinový či kameninový hrniec alebo pekáč.