Hustá fazuľová polievka na kyslo
2012-10-16- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky
Ingrediencie
- 4 konzervy bielej fazule, 1 l vody, 500 g zemiakov, 50 g masti, 2 lyžice hladkej múky, 0,5 l smotany na varenie, ocot, 1 bobkový list, trochu mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Na masti pripravíme z polovice múky svetlú zásmažku. Pridáme mletú červenú papriku, zalejeme studenou vodou, pridáme očistené a na malé kocky pokrájané zemiaky, soľ, bobkový list, čierne korenie a uvaríme ich do mäkka. Pridáme obsah fazuľových konzerv, zvyšok múky rozmiešaný v smotane a necháme prevrieť. Dochutíme octom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom.