Štavnatá Lucy (Juicy Lucy Burger)
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 4 plátky syru (asi 80 g), 700 g mletého hovädzieho mäsa (15 až 20 percent tuku), 1 lyžičku soli, 1/2 lyžičky sušeného cesnaku, 1/2 lyžičky worcesterskej omáčky, 1/4 lyžičky čerstvo pomletého čierneho korenia, olej, 4 žemle (s priemerom asi 10 cm), uhorky.
Postup
Krok 1
Plátky syra preložíme na polovicu a ešte raz na polovicu. Mleté mäso zmiešame so soľou, cesnakovým práškom, worcesterskou omáčkou a korením. Rukami dobre vymiešame. Mäsovú zmes rozdelíme na 8 rovnakých dielov. Z mäsovej zmesi vytvarujeme placku s priemerom o 2 cm väčším, ako je priemer žemle. Poskladaný plátok syra umiestnime do stredu placky mäsa. Prikryjeme druhým plátkom mäsa a okraje prstami postláčame. Takto vytvoríme všetky 4 burgery. Položíme ich na horúcu grilovaciu platňu. Gril zatvoríme a pečieme asi 3 až 4 minúty. Pomocou špachtle burgery obrátime a pečieme ďalšie 3 až 4 minúty. Preložíme na tanier a necháme odpočinúť na teplom mieste, voľne prikryté fóliou asi 5 minút. Až potom vložíme do rozrezanej, zľahka na reze opečenej žemle. Na burger položíme tenké plátky uhorky.