Grilované bravčové rebrá
2018-03-20- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 25 min.
- Celkový čas : 25 min.
Popis
Grilované bravčové rebrá
Ingrediencie
- 2 kg bravčových rebier
- 0,5 l sladkej coly
- 2 ks cibule
- 1 ks čili papričku
- 2 ks bobkové listy
- 1 lyžica celého čierneho korenia
- 2 ks cibule
- 6 strúčik cesnaku
- 1 ks papričku
- 1 dl kečupu
- 2 lyžica horčice
- 100 g trstinového cukru
- 1 lyžica worcesterskej omáčky
- 1,5 dl sladkej coly
- 1 lyžica cayenského korenia
- soľ
- mleté čierne korenie
- 125 g masla
Postup
Krok 1
Colu (0,5 l) privedieme do varu spolu s nadrobno pokrájanou cibuľou, pokrájanou čili papričkou, cesnakom, bobkovým listom a celým čiernym korením. Do vriacej coly vložíme bravčové rebrá, ktoré by mali byť úplne ponorené. Ak nie sú ponorené, môžeme ich pokrájať, resp. pridať menšie množstvo vriacej vody. Keď sa mäso zatiahne, oheň stlmíme a varíme asi hodinu.
Krok 2
Omáčka: na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, na plátky pokrájaný cesnak, pokrájanú čili papričku. Pridáme kečup, horčicu, trstinový cukor, worcesterskú omáčku a 1,5 dl coly. Varíme do zhustnutia (asi 15 až 20 minút). Omáčku rozmixujeme a dochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.
Krok 3
Uvarené rebrá vyberieme a osušíme. Pokrájame ich na menšie časti (najlepšie po dvoch rebrách) a výdatne potrime omáčkou. Grilujem z každej strany asi 5 minút (do hneda).