Kuracie prsia na thajský spôsob II

2013-02-12

Ingrediencie

  • 3 väčšie červené čili papričky, 1 stvol citrónovej trávy, 1 lyžicu postrúhaného zázvoru, 90 g krupicového cukru, 1 dl bieleho octu, 2 lyžice rybej omáčky, 2 kuracie prsia, 100 g strukov zelenej fazuľky, 4 lístky mäty, 4 lístky pokrájanej bazalky, 1 lyžicu pokrájaného koriandru.

Postup

Krok 1

Čili papričky pozdĺžne prekrojíme, odstránime semienka a pokrájame na rezančeky. Stvol citrónovej trávy – iba mäkkú časť, nakrájame na kolieska. Pokrájanú papričku a citrónovú trávu dáme do panvice, pridáme lyžicu postrúhaného zázvoru, cukor, biely ocot, rybiu omáčka a miešame až sa cukor rozpustí. Privedieme do varu a varíme asi 5 minút. Zelené fazuľky pozdĺžne prekrojíme pridáme do panvice. Pridáme aj kuracie prsia, plošne prekrojené. Varíme asi 7 minút. Počas varenia prsia obrátime. Podávame s jazmínovou ryžou, na ktorú položíme mäso, čili papričky a fazuľky. Prelejeme šťavou. Posypeme pokrájanou mätou, bazalku a koriandrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 628
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

629

Podobné recepty:
  • Francúzsky krém

    Francúzsky krém

  • Perky plnené kapustou

    Perky plnené kapustou

  • Tsatsiki

    Tsatsiki

kuk