Malinový dezert

2013-03-28

Ingrediencie

  • 250 g čerstvých malín, 70 g krupicového cukru, 0,2 dl alkoholu, 2,5 dl kyslej smotana, 70 g krupicového cukru, 1/2 vanilkového struku, 2,5 dl šľahačkovej smotany.

Postup

Krok 1

Maliny dáme do misky, zasypeme cukrom, pridáme obľúbený alkohol a vidličkou rozmiagame a vymiešame. Odložíme na hodinu do chladničky. Kyslú smotanu vymiešame s cukrom a dužinou z polovice vanilkového struku. Zo šľahačkovej smotany vyšľaháme šľahačku. Šľahačku zľahka zmiešame s s osladenou kyslou smotanou. Na dno pohárov dáme za lyžicu osladených malín a do zvyšku malín primiešame dve tretiny smotanovej hmoty. Maliny so smotanou rozdelíme do pohárov. Zvyšok smotanovej hmoty dáme navrch dezertu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 401
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

402

Podobné recepty:
  • Jablkový pretlak so šľahačkou

    Jablkový pretlak so šľahačkou

  • Čerešňovo višňový nákyp

    Čerešňovo višňový nákyp

  • Horúci vínny krém

    Horúci vínny krém

kuk