Malinový dezert
2013-03-28- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Ovocné dezerty
Ingrediencie
- 250 g čerstvých malín, 70 g krupicového cukru, 0,2 dl alkoholu, 2,5 dl kyslej smotana, 70 g krupicového cukru, 1/2 vanilkového struku, 2,5 dl šľahačkovej smotany.
Postup
Krok 1
Maliny dáme do misky, zasypeme cukrom, pridáme obľúbený alkohol a vidličkou rozmiagame a vymiešame. Odložíme na hodinu do chladničky. Kyslú smotanu vymiešame s cukrom a dužinou z polovice vanilkového struku. Zo šľahačkovej smotany vyšľaháme šľahačku. Šľahačku zľahka zmiešame s s osladenou kyslou smotanou. Na dno pohárov dáme za lyžicu osladených malín a do zvyšku malín primiešame dve tretiny smotanovej hmoty. Maliny so smotanou rozdelíme do pohárov. Zvyšok smotanovej hmoty dáme navrch dezertu.