Kohútie žľazy (Kakas hére)

2015-09-29
  • Kohútie žľazy (Kakas hére)

Ingrediencie

  • Pre 4 osoby 12 kohútích žliaz, 4 šalotky, 2 listy šalvie, 1 vetvičku čerstvý tymianu, 1 dl bieleho vína, 1,5 dl smotany na šľahanie, 50 g masla, 1 lyžicu olivového oleja, na hrot noža mletého čierneho korenia, soľ.

Postup

Krok 1

Odblanené kohútie žľazy namočíme do mlieka na niekoľko hodín. Na masle a olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú šalotku. Pridáme žľazy, podlejeme bielym vínom, pridáme listy šalvie, vetvičku tymianu, soľ a dusíme, pokým sa víno takmer nevyvarí. Pridáme šľahačkovú smotanu, premiešame a chvíľu povaríme. Podávame s opečenými hriankami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(3 / 5)

3 2 5420
Ohodnoť tento recept

2 ľudí hodnotilo recept

5421

Podobné recepty:
  • Farebné plnené papriky

    Farebné plnené papriky

  • Vyprážané kuracie prsty

    Vyprážané kuracie prsty

  • Pečený bažant

    Pečený bažant

kuk