Farebné plnené papriky
2018-01-15- komentárov
- Kategórie: Hydina , Morčacie mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Farebné plnené papriky
Ingrediencie
- 3 ks veľké papriky - zelenú, červenú, žltú
- 1 ks mrkvu
- 6 plátok morčacích pŕs
- 3 ks cibule
- brokolicu
- 200 g šampiňónov
- smotanu
- sójovú omáčku
- vegetu
- oregano
- 2 ks vajcia
- 3 plátok väčšie plátky prerastenej slaniny
- soľ
Postup
Krok 1
Tri plátky morčacieho mäsa rozklepeme pokiaľ je to možné na veľmi tenké a veľké plátky. Ďalšie tri plátky mäsa pokrájame na malé kocky. Papriky zbavíme, spolu so stopkou, jadrovníkov. Krátku časť špice papriky odrežeme tak, aby paprika na špici mohla stáť. Rozklepaný plát mäsa, osolený, posypaný vegetou a oreganom vložíme do papriky tak, že ním vystelieme steny papriky. Z polovice mrkvy, cibule, brokolice, šampiňónov pokrájaných na veľmi malé kúsky, pripravíme plnku. Do nej primiešame na kocky pokrájané mäso, vajcia, sójovú omáčku, soľ, vegetu, oregano. Zmesou naplníme papriky. Navrch položíme plátok slaniny. Papriky poukladáme na vymastený pekáč a obložíme ich druhou polovicou zeleniny. Tri polovice cibule otočíme rezom smerom nahor. Tesne pred dopečením každý kúsok zeleniny a šampiňóny prelejeme lyžičkou smotany.