Šalát z pečeného kurčaťa a ryže
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty
Ingrediencie
- 150 g ryže, soľ, 1/2 citróna (iba šťavu), 3 lyžice olivového oleja, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 menšiu konzervu (asi 150 g) sterilizovaného hrášku, 300 g pečeného kuracieho mäsa, 2 stonky stopkového zeleru, listy hlávkového šalátu.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na rezančeky. Zelerové stonky pokrájame na veľmi jemno. Hrášok scedíme a necháme odkvapkať. Ryžu uvaríme v osolenej vode. Mäkkú ryžu scedíme a ešte do horúcej pridáme citrónovú šťavu, olej, mleté čierne korenie a zľahka premiešame. Pridáme scedený hrášok, mäso pokrájané na rezančeky, pokrájaný stopkový zeler. Zľahka premiešame, prikryjeme a necháme asi 15 minút odpočívať. Šalát podávame na listoch hlávkového šalátu.