Tekvicové knedličky s paradajkovou omáčkou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 1 kg maslovej tekvice (podlhovastý tvrdý druh tekvice vhodnej na pečenie), 150 g hladkej múky, 1 vajce, 15 g strúhanky, 30 g parmezánu. Na omáčku: 2 paradajky, 50 g mandľových lupienkov, 50 g masla, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Tekvicu pozdĺžne aj priečne prekrojíme (semienka nachádzajúce sa v hrubšej časti odstránime), poukladáme na plech. Vložíme na 45 minút do rúry vyhriatej na 175 stupňov Celzia. Z upečenej tekvice odstránime šupky, dužinu dáme do utierky a vyžmýkame z nej nadbytočnú tekutinu. Z 1 kg tekvice v surovom stave by sme mali dosiahnuť 500 g upečenej tekvice. Múku, parmezán, strúhanku a vajce vymiesime v kuchynskom hnetači. Pridáme tekvicu a neskôr domiesime rukami. Ak je cesto príliš mäkké, pridáme múku. Z cesta dvomi lyžicami tvarujeme knedličky a vhadzujeme ich do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú navrch vyberieme ich dierovanou naberačkou a vložíme ich do studenej vody z ľadom. Ošúpané paradajky pokrájame na kocky (semienka môžeme, nemusíme, odstrániť). Na panvici roztopíme maslo, pridáme pokrájané paradajky. Miešame, zľahka osolíme, okoreníme a mierne zredukujeme. Do omáčky v panvici vložíme knedličky a prehrejeme ich v paradajkovej omáčke. Preložíme na taniere. Časť omáčky môžeme rozmixovať, porcie omáčkou polejeme. Posypeme mandľovými lupienkami.