Sicílske hovädzie ragú s cestovinami

2014-07-15

Ingrediencie

  • 600 g hovädzieho mäsa, 1,5 lyžičky opraženej mletej rasce, 1 lyžicu soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 4 strúčiky cesnaku, olivový olej, 2 červené cibule, čili papričku (prípadne habanero), 1 červenú kalifornskú papriku, za hrsť listov bazalky, 1 lyžicu mletej červenej papriku (môže byť údená), 1,5 dl červeného vína, 0,5 l kuracieho alebo hovädzieho vývaru, 0,5 l paradajkového pyré, za hrsť vňate koriandru, 500 g cestovín (napríklad kolienka), petržlenovú vňať, postrúhame syr.

Postup

Krok 1

Hovädzie mäso pokrájame na kúsky asi 1 cm hrubé a tri cm dlhé. Posypeme ho opraženou mletou rascou (asi 1,5 lyžičky), lyžicou soli, 1/2 lyžičkou mletého čierneho korenia, štyrmi pokrájanými strúčikmi cesnaku, dvomi lyžicami olivového oleja a premiešame. Necháme odstáť v chladničke niekoľko hodín. Pomalých dávkach mäso pridávame do panvice s olivovým olejom a opražíme ho. Mäso preložíme do hrnca tak, aby na panvici zostal olej. Do oleja dáme nadrobno pokrájanú červenú cibuľu a speníme ju. Pridáme aj nadrobno pokrájanú čili papričky (prípadne habanero) - podľa chuti. Počas smaženia pridáme soľ. Po chvíli pridáme aj na menšie kocky pokrájanú kalifornskú červenú papriku, listy bazalky celé alebo potrhané. Premiešame. Pridáme mletú červenú papriku (môže byť aj údená). Premiešame, podlejeme červeným vínom. Miešame a alkohol necháme odpariť. Podlejeme vývarom (kuracím alebo hovädzím), pridáme paradajkové pyré (zahustenú šťavu) a premiešame. Preložíme do hrnca s mäsom a varíme, až je mäso mäkké. Podľa potreby podlievame vývarom. Keď je mäso mäkké, pridáme pokrájanú vňať koriandru, premiešame a odstavíme. V osolenej vode uvaríme cestoviny. Scedíme ich, osolíme, okoreníme, pridáme olej, petržlenovú vňať a premiešame. Zmiešame ich s mäsom aj s omáčkou. Pri podávaní navrch postrúhame syr.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3024
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3025

Podobné recepty:
  • Mexické rezne

    Mexické rezne

  • Teľacie na hrášku

    Teľacie na hrášku

  • Hovädzia sviečková s ustricovou omáčkou

    Hovädzia sviečková s ustricovou omáčkou

kuk