Mäso plnené kapustou
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 600 g bravčového mäsa, 1 lyžicu cukru, 100 g prerastenej slaniny, 400 g kyslej kapusty, za hrsť sušených húb, soľ, mleté čierne korenie, 1 nožičku domácej klobásy, hladkú múku, olej vodu, alebo vývar.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme. Cukor zahrejeme a keď sa začne sfarbovať, pridáme slaninu pokrájanú na malé kocky. Krátko osmažíme a pridáme pokrájanú kyslú kapustu. Podlejeme vývarom a pridáme namočené, sušené huby, soľ, korenie a spolu podusíme. Na mäso dáme udusenú kapustu, na kapustu položíme dve kolieska domácej klobásy a zvinieme. Spojíme špáradlami a obalíme v hladkej múke. Opražíme v horúcom oleji. Podlejeme vodou, alebo vývarom a prikryté udusíme.