Grilované kurča s tropickou marinádou

2018-03-27
  • Grilované kurča s tropickou marinádou
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Celkový čas : 20 min.

Popis

Grilované kurča s tropickou marinádou. Podávame so zeleninou.

Ingrediencie

  • 1 ks veľké kurča
  • 3 cm zázvoru
  • 1 ks červenú cibuľu
  • 1 ks čili papričku
  • 2 ks limety
  • 2 strúčik cesnaku
  • 2 lyžica rybej omáčky
  • 2 lyžica japonského ryžového vína
  • 2 lyžica sójovej omáčky
  • za hrsť nahrubo pokrájanej koriandrovej vňať
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 ks citrón

Postup

Krok 1

Kurča vykostíme, okrem stehien. Do stehien a do pŕs vytvoríme ostrým nožom zárezy. Naplocho ho vložíme do pekáča a zalejeme marinádou. Marinujeme asi hodinu.

Krok 2

Marináda: zmiešame postrúhaný zázvor, nadrobno (až najemno) pokrájanú červenú cibuľu, nadrobno pokrájanú čili papričku, šťavu z dvoch limiet, postrúhaný cesnak, dve lyžice rybej omáčky, dve lyžice japonského ryžového vína, dve lyžice sójovej omáčky, za hrsť nahrubo pokrájanej koriandrovej vňať, soľ, mleté čierne korenie.

Krok 3

Kurča marinujeme asi hodinu.

Krok 4

Kurča vložíme do uzatvárateľnej mriežky a položíme na gril.

Krok 5

Počas grilovania polievame marinádou.

Krok 6

Kurča ugrilované do hneda, ešte horúce (na grile), pokvapkáme citrónovou šťavou.

Krok 7

Podávame so zeleninou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1305
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1306

Podobné recepty:
  • Sliepka na slanine

    Sliepka na slanine

  • Sliepka na korení čili

    Sliepka na korení čili

  • Kurča na víne (na spôsob kohúta na víne)

    Kurča na víne (na spôsob kohúta na víne)

kuk