Grilované kurča s tropickou marinádou
2018-03-27- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 20 min.
- Celkový čas : 20 min.
Popis
Grilované kurča s tropickou marinádou. Podávame so zeleninou.
Ingrediencie
- 1 ks veľké kurča
- 3 cm zázvoru
- 1 ks červenú cibuľu
- 1 ks čili papričku
- 2 ks limety
- 2 strúčik cesnaku
- 2 lyžica rybej omáčky
- 2 lyžica japonského ryžového vína
- 2 lyžica sójovej omáčky
- za hrsť nahrubo pokrájanej koriandrovej vňať
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 ks citrón
Postup
Krok 1
Kurča vykostíme, okrem stehien. Do stehien a do pŕs vytvoríme ostrým nožom zárezy. Naplocho ho vložíme do pekáča a zalejeme marinádou. Marinujeme asi hodinu.
Krok 2
Marináda: zmiešame postrúhaný zázvor, nadrobno (až najemno) pokrájanú červenú cibuľu, nadrobno pokrájanú čili papričku, šťavu z dvoch limiet, postrúhaný cesnak, dve lyžice rybej omáčky, dve lyžice japonského ryžového vína, dve lyžice sójovej omáčky, za hrsť nahrubo pokrájanej koriandrovej vňať, soľ, mleté čierne korenie.
Krok 3
Kurča marinujeme asi hodinu.
Krok 4
Kurča vložíme do uzatvárateľnej mriežky a položíme na gril.
Krok 5
Počas grilovania polievame marinádou.
Krok 6
Kurča ugrilované do hneda, ešte horúce (na grile), pokvapkáme citrónovou šťavou.
Krok 7
Podávame so zeleninou.