Jačmenné krúpy s hubami a údeným mäsom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Údené mäso
Ingrediencie
- 4 lyžice masti, 2 cibule, 400 g uvarených jačmenných krúp, 800 g hlivy ustricovej, 200 g údenej krkovičky, drvenú rascu, 3 strúčiky cesnaku, soľ, majorán, kúsok masla.
Postup
Krok 1
Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme nadrobno pokrájaný cesnak, pokrájanú hlivu, lyžičku soli, 1/2 lyžičky drvenej rasce dusíme asi 10 minút. Pridáme na menšie kocky pokrájané údené mäso, uvarené krúpy, majorán a premiešame. Všetko preložíme do maslom vymasteného pekáčika alebo zapekacej misky. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 20 minút.