Kysnutý lekvárový koláč

2018-03-10
  • Kysnutý lekvárový koláč
  • Počet porcií : 6
  • Čas prípravy : 50 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 90 min.

Popis

Najlepší kysnutý koláč s domácim lekvárom a posýpkou.

Ingrediencie

  • 280 g hladkej múky
  • soľ
  • 1 ks vajce
  • 1 ks žĺtok
  • 60 g práškového cukor
  • 80 g masla
  • 1 dl mlieka
  • tuk na vmastenie plechu
  • hruškový alebo slivkový lekvár
  • 15 g droždia
  • 10 g práškového cukru
  • 60 g hladkej múky
  • 2 dl mlieka
  • 40 g práškového cukru
  • 40 g hrubej múky
  • 40 g masla

Postup

Krok 1

Z mlieka, droždia, cukru a múky pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť na teplom mieste. Preosiatu múku osolíme, pridáme rozšľahané vajce, žĺtok, cukor, roztopené maslo, vykysnutý kvások vlažné mlieko a zamiesime cesto ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto roztiahneme na dobre vymastený plech natrieme vrstvou lekváru, povrch posypeme posýpkou a upečieme vo vyhriatej rúre.

Krok 2

Posýpka: Maslo, múku a cukor zmiešame a rukou rozmrvíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 4800
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

4801

Podobné recepty:
  • Mäkký medovník

    Mäkký medovník

  • Créme Brûlée (Krém brilé)

    Créme Brûlée (Krém brilé)

  • Koláč lenivej gazdinky

    Koláč lenivej gazdinky

kuk