Zemiakové gnocchi so zeleninovým ragú

2019-04-05
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Zemiakové gnocchi so zeleninovým ragú pre gurmánov, ktorí ocenia rýchle a zdravé jedlá.

Ingrediencie

  • 5 dl oleja
  • 1 ks cibuľu
  • 1 ks červenú papriku
  • 1 ks menšiu cuketu
  • 1 kg uvarených zemiakov
  • 1 viazanička petržlenovej vňate
  • 2 ks žĺtky
  • soľ
  • 250 g hladkej múky
  • 60 g masla
  • 1 ks veľký biely jogurt

Postup

Krok 1

Na oleji speníme na mesiačiky pokrájanú cibuľu. Pridáme na prúžky pokrájanú paprika a chvíľu spolu smažíme.

Krok 2

Pridáme na menšie kocky pokrájanú cuketu a chvíľu spolu smažíme.

Krok 3

Podľa chuti osolíme a premiešame.

Krok 4

Uvarené, vychladnuté, zemiaky rozmiagame alebo postrúhame, či pomelieme. Pridáme k nim nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, dva žĺtky, soľ a postupne, približne 250 g hladkej múky.

Krok 5

Vypracujeme cesto. Z cesta na doske vytvarujeme obdĺžnik hrubý asi 1,5 centimetra. Ten pokrájame na pásiky široké 1,5 centimetra a pásiky na kocky 1,5 centimetra. Kocky dáme variť do osolenej vody.

Krok 6

Gnocchi vyberieme dierovanou vareškou rovno do zeleninového ragú.

Krok 7

Môžeme pridať časť vody, v ktorej sa gnocchi varili. Pridáme kúsok masla, soľ podľa chuti a premiešame. Porcie polejeme bielym jogurtom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 758
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

759

Podobné recepty:
  • Bábovka (bezvaječná) k "indickému čaju"

    Bábovka (bezvaječná) k "indickému čaju"

  • Biela fazuľa na smotane

    Biela fazuľa na smotane

  • Zemiaky s cesnakom a petržlenom

    Zemiaky s cesnakom a petržlenom

kuk