Zemiakové gnocchi so zeleninovým ragú
2019-04-05- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Zemiakové gnocchi so zeleninovým ragú pre gurmánov, ktorí ocenia rýchle a zdravé jedlá.
Ingrediencie
- 5 dl oleja
- 1 ks cibuľu
- 1 ks červenú papriku
- 1 ks menšiu cuketu
- 1 kg uvarených zemiakov
- 1 viazanička petržlenovej vňate
- 2 ks žĺtky
- soľ
- 250 g hladkej múky
- 60 g masla
- 1 ks veľký biely jogurt
Postup
Krok 1
Na oleji speníme na mesiačiky pokrájanú cibuľu. Pridáme na prúžky pokrájanú paprika a chvíľu spolu smažíme.
Krok 2
Pridáme na menšie kocky pokrájanú cuketu a chvíľu spolu smažíme.
Krok 3
Podľa chuti osolíme a premiešame.
Krok 4
Uvarené, vychladnuté, zemiaky rozmiagame alebo postrúhame, či pomelieme. Pridáme k nim nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, dva žĺtky, soľ a postupne, približne 250 g hladkej múky.
Krok 5
Vypracujeme cesto. Z cesta na doske vytvarujeme obdĺžnik hrubý asi 1,5 centimetra. Ten pokrájame na pásiky široké 1,5 centimetra a pásiky na kocky 1,5 centimetra. Kocky dáme variť do osolenej vody.
Krok 6
Gnocchi vyberieme dierovanou vareškou rovno do zeleninového ragú.
Krok 7
Môžeme pridať časť vody, v ktorej sa gnocchi varili. Pridáme kúsok masla, soľ podľa chuti a premiešame. Porcie polejeme bielym jogurtom.