Makovo-čokoládová nepečená torta
2019-04-10- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Makovo-čokoládová nepečená torta pre kuchárov, ktorí ocenia rýchlu a jednoduchú prípravu torty bez pečenia.
Ingrediencie
- 200 g mandlí
- 130 g datlí bez kôstok
- štipku soli
- 1/2 hrnček kokosového oleja
- 3/4 hrnček Čokoládová poleva: 3/4 hrnčeka kakaa
- 0,5 dl agávového alebo javorového sirupu
- 4-6 ks datlí
- 1/3 hrnček hrnčeka kokosového oleja
- 1/2 hrnček agáve sirupu (ideálne tmavého) prípadne javorového sirupu
- štipku soli
- 200 g maku
Postup
Krok 1
Mandle namočíme do vody na 8 hodín.
Krok 2
Vykôstkované datle (na čokoládovú plnku) namočíme do roztopeného kokosového oleja na 30 minút.
Krok 3
Ďatle zmäknú a lepšie sa s nim pracuje. Osobitne namočíme do roztopeného kokosového oleja mak.
Krok 4
A začneme vyrábať korpus: mandle scedíme a osušíme.
Krok 5
Spolu s datľami a štipkou soli vymixujeme lepkavú hmotu, ktorú natlačíme do formy na klasickú tortu. Naplnenú formu odložíme do chladničky. Mak s olejom a so sirupom vymiešame. Čokoládová plnka: všetky ingrediencie vymixujeme na hladkú hmotu. Na korpus vo forme nanesieme makovú a potom aj čokoládovú polevu. Posypeme kokosovými lupienkami, alebo ozdobíme čerstvým ovocím. Odložíme do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie do druhého dňa.