Orechová torta II
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 4 vajcia, 100 g práškového cukru, 100 g orechov, 40 g hrubej múky, 70 g piškót, 40 g masla, tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy. Krém: 2 dl mlieka, 30 g hrubej múky, 150 g masla, 150 g cukru, 1 žĺtok, 100 g orechov.
Postup
Krok 1
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru do peny, pridáme zomleté orechy, múku, postrúhané piškóty, roztopené maslo a premiešame. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov a druhej polovice cukru. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečenú a vychladenú tortu prekrojíme, naplníme krémom, spojíme a povrch ozdobíme krémom. Krém: Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame s cukrom, a so žĺtkom do peny, pridáme zomleté orechy, vychladnutú kašu a všetko spolu dobre vymiešame.