Pečené krídelká s čili omáčkou a syrom s modrou plesňou
2015-01-17- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
Ingrediencie
- 20 kuracích krídeliek, 1 lyžičku soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 3 až 4 lyžice sladkej čili omáčky, 2 lyžice oleja, 150 g syru s modrou plesňou.
Postup
Krok 1
Kuracie krídelká prekrojíme v kĺbikoch, konce (letky) odstránime (môžeme zmraziť a použiť pri príprave vývaru), osolíme ich, okoreníme, primiešame oleja sladkú čili omáčku. Poukladáme ich na vymastený plech, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 20 minút (do zlato-hneda). Krídelká posypeme rozdrobeným syrom s modrou plesňou a vložíme do rúry na ďalších 5 až 10 minút.