Višňové čatní
2019-04-04- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Studené
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Višňové čatní sa hodí ako zaujímavé spestrenie vášho jedálnička - je vhodné ku grilovanému, alebo pečenému mäsu.
Ingrediencie
- 1 kg prezretých višní
- 150 g krupicového cukru
- 125 g cibule
- 100 g medu
- 25 g čerstvého zázvoru
- 7 ks klinčekov
- 1 lyžička korenia karí
- 1 lyžička soli
- 3 lyžica červeného octu
- 2 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica zeleného korenia
- 1 lyžica horčičných semienok
Postup
Krok 1
Višne poumývame a vykôstkujeme. Vložíme ich do kastróla, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, nadrobno pokrájaný zázvor, krupicový cukor, med, červený ocot, citrónovú šťavu, zelené korenie, soľ, horčičné semienka, klinčeky, korenie karí a na miernom ohni, za občasného premiešania, varíme asi 45 minút. Horúcou zmesou naplníme umyté a nahriate poháriky a dobre uzatvoríme. Poukladáme do periny a necháme vychladnúť. Čatní je vhodné ku grilovanému, alebo pečenému mäsu.