Čokoládová roláda II
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty , Z pekáča Jula Viršíka , 1997
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 25 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 65 min.
Popis
Do obľúbenej rolády môžme pridať oriešky alebo ju dozdobiť šľahačkou či zvyškom plnky.
Ingrediencie
- 2 dl Na plnku: 2 dl mlieka
- 3 ks žĺtky
- 2 lyžica polohrubej múky
- 4 lyžica cukru
- 4 lyžica kakaa
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 ks maslo
- polohrubú múku
- troška vody
- cukor
- kakao
- 5 ks vajec
Postup
Krok 1
Pripravíme si piškótové cesto klasickým spôsobom. Upečené cesto ešte horúce zvinieme do vlhkej utierky, alebo mastného papiera na pečenie. Necháme vychladnúť.
Krok 2
Plnku pripravíme tak, že uvaríme mlieko, pridáme žĺtky, múku, cukor, kakao a vanilkový cukor. Všetko mixujeme počas varenia, pokým nevznikne hustá čokoládová zmes. Po vychladnutí zmiešame s maslom.
Krok 3
Na vyhladnuté, rozvinuté cesto natrieme plnku a opäť zvinieme. Necháme stuhnúť.