Jahňacie mäso na turecký spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g predného jahňacieho mäsa bez kostí, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 40 g tuku, karí, soľ, mleté čierne korenie, vývar z kostí, potlčená rasca, 150 g zelených fazuľových strukov, 2 zeleninové papriky, 4 paradajky.

Postup

Krok 1

Mäso odblaníme a pokrájame na kúsky. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a spolu s rozotretým cesnakom speníme v rozohriatom tuku. Potom pridáme mäso, opražíme, posypeme karí, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, podlejeme vývarom z kostí, pridáme potlčenú rascu a prikryté udusíme do polomäkka. Očistenú zelenú fazuľku uvaríme osobitne v osolenej vode do polomäkka, scedíme, pokrájame na menšie kúsky a pridáme k mäsu spolu s pokrájanými zeleninovými paprikami bez jadrovníkov. Podľa potreby podlejeme a udusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme olúpané pokrájané paradajky a dodusíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1336
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1337

Podobné recepty:
  • Sliepka na maďarský spôsob

    Sliepka na maďarský spôsob

  • Nanukové rezy

    Nanukové rezy

  • Stroganov

    Stroganov

kuk