Jahňacie mäso na turecký spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Iné , Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 400 g predného jahňacieho mäsa bez kostí, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 40 g tuku, karí, soľ, mleté čierne korenie, vývar z kostí, potlčená rasca, 150 g zelených fazuľových strukov, 2 zeleninové papriky, 4 paradajky.
Postup
Krok 1
Mäso odblaníme a pokrájame na kúsky. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a spolu s rozotretým cesnakom speníme v rozohriatom tuku. Potom pridáme mäso, opražíme, posypeme karí, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, podlejeme vývarom z kostí, pridáme potlčenú rascu a prikryté udusíme do polomäkka. Očistenú zelenú fazuľku uvaríme osobitne v osolenej vode do polomäkka, scedíme, pokrájame na menšie kúsky a pridáme k mäsu spolu s pokrájanými zeleninovými paprikami bez jadrovníkov. Podľa potreby podlejeme a udusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme olúpané pokrájané paradajky a dodusíme.