Sliepka na maďarský spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka , Cudzokrajná kuchyňa , Maďarská kuchyňa
Ingrediencie
- 1,2 kg sliepky, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 lyžice masti, 80 g slaniny, 1 cibuľu, 2 papriky, polovicu lyžičky štipľavej mletej červenej papriky, 2,5 dl hydinového vývaru, 3 dl kyslej smotany, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Očistená a umytá sliepka sa nakrája na porcie, nareže sa v kĺboch, okorení, osolí, rýchlo opečie na masti z obidvoch strán a vyberie. Na tuku po opekaní sa opraží na drobné kocky nakrájaná slanina, cibuľa, na rezance nakrájaná paprika, zastrekne vývarom a krátko podusí. Podusená zmes sa vydusí na tuk, zapráši mletou ostrou (alebo napoly so sladkou) paprikou, opraží, mierne zaleje vývarom, pridá sa opečené mäso a pod pokrývkou sa dusí domäkka. Počas dusenia sa podľa potreby dolieva vývarom. Pred dodusením sa zaleje rozšľahanou kyslou smotanou, zamieša a dodusí. Hotový pokrm sa podľa potreby dochutí soľou. Pri podávaní sa porcia sliepky polieva smotanovou šťavou a posype najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: opekané zemiaky, halušky.