Sliepka na maďarský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg sliepky, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 lyžice masti, 80 g slaniny, 1 cibuľu, 2 papriky, polovicu lyžičky štipľavej mletej červenej papriky, 2,5 dl hydinového vývaru, 3 dl kyslej smotany, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistená a umytá sliepka sa nakrája na porcie, nareže sa v kĺboch, okorení, osolí, rýchlo opečie na masti z obidvoch strán a vyberie. Na tuku po opekaní sa opraží na drobné kocky nakrájaná slanina, cibuľa, na rezance nakrájaná paprika, zastrekne vývarom a krátko podusí. Podusená zmes sa vydusí na tuk, zapráši mletou ostrou (alebo napoly so sladkou) paprikou, opraží, mierne zaleje vývarom, pridá sa opečené mäso a pod pokrývkou sa dusí domäkka. Počas dusenia sa podľa potreby dolieva vývarom. Pred dodusením sa zaleje rozšľahanou kyslou smotanou, zamieša a dodusí. Hotový pokrm sa podľa potreby dochutí soľou. Pri podávaní sa porcia sliepky polieva smotanovou šťavou a posype najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Vhodné prílohy: opekané zemiaky, halušky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1018
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1019

Podobné recepty:
  • Mäsová zmes s chuťou ražničí

    Mäsová zmes s chuťou ražničí

  • Plnené morčacie rezne s olivovo rajčinovou plnkou

    Plnené morčacie rezne s olivovo rajčinovou plnkou

  • Surrealistic Inspiration

    Surrealistic Inspiration

kuk