Jablkovotvarohový nákyp
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo syra a tvarohu
Ingrediencie
- 750 g jabĺk, šťavu a kôru z jedného citróna, 0,4 dl ovocného likéru, 75 g hrozienok, 3 lyžičky postrúhaného zázvoru, 125 g cukru, 4 vajcia, 500 g tvarohu, 75 g detskej krupice, 1 vrecúško prášku do pečiva, 1 vrecúško vanilkového cukru, štipku soli, strúhanku.
Postup
Krok 1
Jablká ošúpeme, vyberieme z nich jadrovníky, rozštvrtíme ich a pokrájame na plátky. Tretinu odložíme a ostatné premiešame s citrónovou šťavou a postrúhanou kôrou, hrozienkami, ktoré sme predtým obarili vodou, zázvorom, 50 g cukru, prikryjeme a na hodinu odložíme. Tvaroh vymiešame so žĺtkami a cukrom. Pridáme sneh vyšľahaný z bielkov, cukru a štipky soli. Marinované jablká vmiešame do tvarohovej hmoty, dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej ohňovzdornej misy. Na vrch poukladáme plátky jabĺk a vo vyhriatej rúre upečieme.