Jablkovotvarohový nákyp

2015-09-29

Ingrediencie

  • 750 g jabĺk, šťavu a kôru z jedného citróna, 0,4 dl ovocného likéru, 75 g hrozienok, 3 lyžičky postrúhaného zázvoru, 125 g cukru, 4 vajcia, 500 g tvarohu, 75 g detskej krupice, 1 vrecúško prášku do pečiva, 1 vrecúško vanilkového cukru, štipku soli, strúhanku.

Postup

Krok 1

Jablká ošúpeme, vyberieme z nich jadrovníky, rozštvrtíme ich a pokrájame na plátky. Tretinu odložíme a ostatné premiešame s citrónovou šťavou a postrúhanou kôrou, hrozienkami, ktoré sme predtým obarili vodou, zázvorom, 50 g cukru, prikryjeme a na hodinu odložíme. Tvaroh vymiešame so žĺtkami a cukrom. Pridáme sneh vyšľahaný z bielkov, cukru a štipky soli. Marinované jablká vmiešame do tvarohovej hmoty, dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej ohňovzdornej misy. Na vrch poukladáme plátky jabĺk a vo vyhriatej rúre upečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1664
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1665

Podobné recepty:
  • Pečené vajce

    Pečené vajce

  • Žerbó rezy

    Žerbó rezy

  • Grilovaný chlieb

    Grilovaný chlieb

kuk