Lahôdková pečená morka

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 stredne veľká morka, 100 g anglickej slaniny, 50 g mandlí, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú sladkú a štipľavú papriku, grilovacie korenie, 100 g hydinovej salámy, 2 lyžice masla.

Postup

Krok 1

Morku prešpikujeme slaninou a sparenými, olúpanými mandľami. Zvonku i zvnútra osolíme, okoreníme, naplníme plnkou, zošijeme a vložíme do pekáča. Posypeme nadrobno pokrájanými mandľami, pokrájanou slaninou a mäkkou salámou, pridáme maslo, prikryjeme a pečieme. Počas pečenia podlievame horúcou vodou a polievame vypečenou šťavou. Ku koncu pečenia odkryjeme a upečieme do zlatista. Upečenú morku pokrájame a podávame s uvarenými alebo upečeným zemiakmi, alebo jemnými žemľovými knedľami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1220
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1221

Podobné recepty:
  • Kuracia musaka

    Kuracia musaka

  • Sliepka so šampiňónovou omáčkou

    Sliepka so šampiňónovou omáčkou

  • Sliepka pečená na transylvánsky spôsob

    Sliepka pečená na transylvánsky spôsob

kuk