Lahôdková pečená morka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Morčacie mäso
Ingrediencie
- 1 stredne veľká morka, 100 g anglickej slaniny, 50 g mandlí, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú sladkú a štipľavú papriku, grilovacie korenie, 100 g hydinovej salámy, 2 lyžice masla.
Postup
Krok 1
Morku prešpikujeme slaninou a sparenými, olúpanými mandľami. Zvonku i zvnútra osolíme, okoreníme, naplníme plnkou, zošijeme a vložíme do pekáča. Posypeme nadrobno pokrájanými mandľami, pokrájanou slaninou a mäkkou salámou, pridáme maslo, prikryjeme a pečieme. Počas pečenia podlievame horúcou vodou a polievame vypečenou šťavou. Ku koncu pečenia odkryjeme a upečieme do zlatista. Upečenú morku pokrájame a podávame s uvarenými alebo upečeným zemiakmi, alebo jemnými žemľovými knedľami.