Mozočková sadlina
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Závarky, vložky do polievok
Ingrediencie
- 40 g čerstvého mozgu, 2 vajcia, 1 dl smotany, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, maslo na potretie nádoby.
Postup
Krok 1
Mozog vložíme do vriacej vody a stuhnuté blany nožom odstránime. Pracujeme na doske. Očistený mozog nadrobno posekáme. Vajcia rozšľaháme so smotanou, vložíme mozog, osolíme a okoreníme, dobre rozmiešame a prelejeme do maslom vymastenej nádoby, na hrúbku 2-3 cm a prikryjeme Sadlinu dusíme v horúcej vode pri 100 stupňov celzia asi 30-40 minút. Vychladnutú a stuhnutú pokrájame na malé kocky a vkladáme do taniera s polievkou. Miesto mozočku môžeme použiť rozmixovanú dusenú pečeň alebo nadrobno pokrájanú šunku.