Plnené závitky z hovädzieho mäsa III

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g roštenky alebo hovädzieho stehna, 2 lyžice tuku, 1-2 cibule, 1 lyžica múky, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 lyžice mletej papriky, asi 250 g plnky, príchuť do šťavy: horčica alebo rajčiakový pretlak, cesnak, tymian alebo estragón, majorán, kyslá smotana a podobne. Na plnku: údená klobása, kyslá uhorka, horčica.

Postup

Krok 1

Z hovädzieho mäsa nakrájame rovnomerné plátky (100 až 250 g) a rozklepeme do šírky. Osolíme, okoreníme, potrieme horčicou alebo kečupom, vyložíme tenkými plátkami údenej slaniny. Ochutené plátky mäsa naplníme, zavinieme a previažeme niťou alebo spojíme ihlou, opečieme zo všetkých strán na teplom tuku a preložíme na tanier. V tuku z opekania opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a ľubovoľne, vhodne s chuťou plnky ochutíme (cesnakom alebo horčicou, kečupom, majoránom), podlejeme vodou, prevaríme a do vriaceho základu vložíme opečené závitky. Prikryté dusíme, podľa potreby podlievame vodou alebo vínom, až sú závitky mäkké. Mäso vyberieme na tanier, šťavu vydusíme na tuk, pridáme 1 lyžičku múky, trochu podusíme, dolejeme vodou, vínom alebo smotanou a prevaríme. Ihly alebo nite zo závitkov odstránime, mäso poukladáme vedľa seba do čistej nádoby, šťavu precedíme na závitky a pomaly varíme, kým tuk nevystúpi na povrch šťavy. Ako príloha je vhodná dusená ryža a žemľová knedľa, prípadne varené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 819
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

820

Podobné recepty:
  • Guláš s kyslou uhorkou

    Guláš s kyslou uhorkou

  • Plnená sviečkovica na brusnicovej omáčke

    Plnená sviečkovica na brusnicovej omáčke

  • Uhorský guláš

    Uhorský guláš

kuk