Teľací rezeň s ovocím
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Minútky
Ingrediencie
- 500 g teľacieho mäsa, 3 lyžice tuku, soľ, ananás, broskyne, banán, trochu múky a masla.
Postup
Krok 1
Teľacie mäso pokrájame cez vlákno s hmotnosťou 50-70 g, naklepeme, osolíme a opečieme v horúcom tuku po obidvoch stranách. Na jednej strane opekáme rezne 4-5 minút prikryté, potom ešte 2-3 minúty bez prikrytia. S teľacím rezňom súčasne opekáme koliesko ananásu, polovicu broskyne alebo kolieska banánu. Mäso a ovocie z panvice vyberieme a prikryjeme. Do výpeku pridáme múku, miešame, pridáme 1-2 lyžice vody, dobre povaríme. Keď tuk vystúpi na povrch pridáme kúsok čerstvého masla a pripravené rezne na tanieri polejeme. Prílohou sú zemiakové hranolčeky.