Pečené kurča so smotanou a karfiolom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
Ingrediencie
- 1 kurča, 2-3 vajcia, múka, 4-6 lyžíc postrúhaného syra, karfiol, 3 dl kyslej smotany, soľ.
Postup
Krok 1
Očistené a umyté kurča pokrájame, vykrojíme prsia aj s krídlami. Z krídiel odrežeme spodnú časť v prvom kĺbe. Stehná odrežeme vo vrchnom kĺbe a veľkú kosť zo spodného kĺbu vykostíme. Kožu stiahneme. Kosti, chrbát a kožu odložíme na prípravu vývaru. Mäso osolíme, obalíme v múke, v rozšľahaných vajciach, v strúhanom syre a poukladáme do ohňuvzdornej misy. Očistený, dobre umytý karfiol rozoberieme na ružičky, obalíme v múke, vajciach a v postrúhanom syre, uložíme medzi upravené mäso z kurčaťa. Kyslú smotanu rozmiešame s vajciami, ktoré ostali z obaľovania, pridáme aj syr a všetko polejeme. Takto upravený pokrm zakryjeme a v predhriatej rúre pečieme 40 minút, až je zo všetkých strán upečený do zlatožlta. Mäso ostane šťavnaté a karfiol mäkký. Pečené kurča s karfiolom a so smotanou podávame s varenými zemiakmi a s kompótom. Pri príprave tohto pokrmu je zásadou, že mäso s karfiolom môžeme poukladať do zapekacej nádoby najviac vo dvoch vrstvách preto, aby každá porcia bola zapečená z vrchnej alebo zo spodnej strany.