Pečené kurča so smotanou a karfiolom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kurča, 2-3 vajcia, múka, 4-6 lyžíc postrúhaného syra, karfiol, 3 dl kyslej smotany, soľ.

Postup

Krok 1

Očistené a umyté kurča pokrájame, vykrojíme prsia aj s krídlami. Z krídiel odrežeme spodnú časť v prvom kĺbe. Stehná odrežeme vo vrchnom kĺbe a veľkú kosť zo spodného kĺbu vykostíme. Kožu stiahneme. Kosti, chrbát a kožu odložíme na prípravu vývaru. Mäso osolíme, obalíme v múke, v rozšľahaných vajciach, v strúhanom syre a poukladáme do ohňuvzdornej misy. Očistený, dobre umytý karfiol rozoberieme na ružičky, obalíme v múke, vajciach a v postrúhanom syre, uložíme medzi upravené mäso z kurčaťa. Kyslú smotanu rozmiešame s vajciami, ktoré ostali z obaľovania, pridáme aj syr a všetko polejeme. Takto upravený pokrm zakryjeme a v predhriatej rúre pečieme 40 minút, až je zo všetkých strán upečený do zlatožlta. Mäso ostane šťavnaté a karfiol mäkký. Pečené kurča s karfiolom a so smotanou podávame s varenými zemiakmi a s kompótom. Pri príprave tohto pokrmu je zásadou, že mäso s karfiolom môžeme poukladať do zapekacej nádoby najviac vo dvoch vrstvách preto, aby každá porcia bola zapečená z vrchnej alebo zo spodnej strany.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 758
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

759

Podobné recepty:
  • Kuracie kocky na chrumkavo s omáčkou na čínsky spôsob

    Kuracie kocky na chrumkavo s omáčkou na čínsky spôsob

  • Kurací steak s brokolicou

    Kurací steak s brokolicou

  • Morčacie rezne v alobale

    Morčacie rezne v alobale

kuk