Vyprážaný zeleninový rezeň

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g rôznej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler, hrášok, karfiol, kel, kapusta), 2 lyžice hladkej múky, 2 vajcia, 3 lyžice strúhanky, soľ, mleté čierne korenie alebo bazalka a materina dúška, na obalenie hladká múka, 2 vajcia, strúhanka alebo syr, tuk na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Očistenú zeleninu uvaríme v osolenej vode. (Môžeme použiť zeleninu z hovädzej polievky, prípadne použiť aj uvarené mäso). Uvarenú zeleninu nadrobno posekáme. Do pomletej zmesi pridáme drobné ružičky karfiolu a zelený hrášok, rozšľahané vajce, trošku múky a strúhanky, všetko osolíme a ľubovoľne okoreníme mletým čiernym korením, vegetou alebo bylinkami (materina dúška, tymian, bazalka), petržlenovou vňaťou, pažítkou, postrúhaným muškátovým orieškom. Zmes miešame a rukou tvarujeme rezne vo veľkosti dlane, hrubé asi 1,5 cm. Zeleninovú zmes môžeme tvarovať aj na tvar obdĺžnikov alebo hrubších karbonátiek. Rezne obalíme v múke, v rozšľahanom vajci s kvapkou oleja a v strúhanke alebo v postrúhanom syre, hneď vkladáme do horúceho tuku tak, aby rezne plávali. Vyprážame neprikryté 4-5 minút po obidvoch stranách. Zeleninový rezeň podávame s varenými zemiakmi, so šalátom z čerstvej zeleniny alebo s kompótom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 4175
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

4176

Podobné recepty:
  • Parené buchty s lekvárom

    Parené buchty s lekvárom

  • Tekvica zapekaná so zeleninou

    Tekvica zapekaná so zeleninou

  • Zeleninový guláš

    Zeleninový guláš

kuk