Drobné medovníčky

2016-05-23
  • Čas prípravy : 60 min.
  • Čas varenia : 10 min.
  • Celkový čas : 70 min.

Popis

Voňavé medovníčky, ktoré neodmysliteľne patria k Vianociam. Podávame ozdobené polevou.

Ingrediencie

  • 400 g hladkej múky
  • 160 g práškového cukru
  • 60 g smetolu
  • 2 ks vajcia
  • 100 g medu
  • 1/2 lyžička škorice
  • anízu a nového korenia
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 ks vajce

Postup

Krok 1

Všetky suroviny necháme predhriať na izbovú teplotu. Pripravíme si zmes z pomletého anízu, nového korenia a škorice. Med a tuk rozpustíme vo vodnom kúpeli. Tekutinu vlejeme do misky s múkou, cukrom, vajciami, koreninami a sódou bikarbónou a spracujeme tuhšie cesto.

Krok 2

Necháme odstáť asi jednu hodinu. Z cesta vykrajujeme drobné medovníčky. Aby nepráskali, pečieme ich v dobre vyhriatej rúre (približne 5 minút neotvárať rúru!). Upečené, ešte horúce medovníčky potierame vajíčkom.

Krok 3

Medovníčky môžeme omaľovať klasickou polevou pripravenou zo 100 až 120 g cukru, jedného bielka a pár kvapiek citrónovej šťavy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1678
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1679

Podobné recepty:
  • Juhoafrické kávové pečivo

    Juhoafrické kávové pečivo

  • Žĺtkové rezy (bezlepkové)

    Žĺtkové rezy (bezlepkové)

  • Orechový zákusok s čokoládovou plnkou a parížskou šľahačkou

    Orechový zákusok s čokoládovou plnkou a parížskou šľahačkou

kuk