Dvojaký piškótový rez s jogurtom
2018-01-10- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dvojaký piškótový rez s jogurtom
Ingrediencie
- 6 ks vajec
- 350 g polohrubej múky
- 250 g práškového cukru
- 1 ks prášok do pečiva
- 1,5 dl oleja
- 2,5 dl jogurtu
- 2 lyžica kakaového prášku
- 1/2 dl vody
- cukrovo-rumová poleva
- alebo práškový cukor na posýpku
Postup
Krok 1
Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom na hustú, svetlú penu. Zašľaháme biely jogurt, olej a nakoniec múku pomiešanú s práškom do pečiva. Polovicu cesta vylejeme na pomastený plech vlnovito, aby ostali prázdne miesta. Kakaový prášok rozmiešame v 1/2 dl vody a pridáme do zostatku cesta, pomiešame a vlejeme na prázdne miesta v plechu. Pečieme asi 25 minút pri 200 stupňov celzia. Keď je korpus rovnomerne zafarbený, ihlicou alebo drievkom zistíme prepečenie. Ak je ihlica po vpichu do cesta suchá, nepolepená, korpus je upečený. Poleva: 2 bielky, 200 g preosiateho práškového cukru, 2 lyžičky citrónovej šťavy nahladko vymiešame a vychladnutý korpus polejeme.