Plnené šampiňóny zapečené

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g čerstvých šampiňónov, 1 cibuľu, 3 lyžice masla, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžicu rajčiakového pretlaku, 1 vajce, petržlenovú vňať, 40 g tvrdého syra, 2 citróny.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, odkvapkané šampiňóny sa vydlabú a hlavičky oddelia. Nožičky a vydlabaná časť sa nasekajú nadrobno. Na jednej tretine masla sa podusí nadrobno nakrájaná cibuľa, pridajú sa nasekané šampiňóny, rajčiakový pretlak, osolí, okorení a krátko podusí. Do podusenej zmesi sa pridajú rozšľahané vajcia a dusia sa do stuhnutia. Do pripravenej zmesi sa zamieša najemno nakrájaná petržlenová vňať. Pripravenou zmesou sa naplnia šampiňónové hlavičky, vložia do gratinky vymastenej časťou masla, posypú strúhaným syrom, pokvapkajú zvyškom roztopeného masla a v rozohriatej rúre sa zapečú dozlata. Pri podávaní sa pridáva rez citróna. Vhodné prílohy: pečivo, čierny chlieb.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 995
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

996

Podobné recepty:
  • Silvestrovská syrová misa

    Silvestrovská syrová misa

  • Fazuľový šalát IV

    Fazuľový šalát IV

  • Nátierka z medvedieho cesnaku

    Nátierka z medvedieho cesnaku

kuk