Plnené šampiňóny zapečené
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Ingrediencie
- 400 g čerstvých šampiňónov, 1 cibuľu, 3 lyžice masla, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžicu rajčiakového pretlaku, 1 vajce, petržlenovú vňať, 40 g tvrdého syra, 2 citróny.
Postup
Krok 1
Očistené, umyté, odkvapkané šampiňóny sa vydlabú a hlavičky oddelia. Nožičky a vydlabaná časť sa nasekajú nadrobno. Na jednej tretine masla sa podusí nadrobno nakrájaná cibuľa, pridajú sa nasekané šampiňóny, rajčiakový pretlak, osolí, okorení a krátko podusí. Do podusenej zmesi sa pridajú rozšľahané vajcia a dusia sa do stuhnutia. Do pripravenej zmesi sa zamieša najemno nakrájaná petržlenová vňať. Pripravenou zmesou sa naplnia šampiňónové hlavičky, vložia do gratinky vymastenej časťou masla, posypú strúhaným syrom, pokvapkajú zvyškom roztopeného masla a v rozohriatej rúre sa zapečú dozlata. Pri podávaní sa pridáva rez citróna. Vhodné prílohy: pečivo, čierny chlieb.