Hrianka s králikom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Nátierky z rýb , Zverina , Králik
Ingrediencie
- 250 g králičieho mäsa zadného, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice masla, 1 cibuľu, 0,5 dl červeného vína, 0,2 dl brandy, 100 g anglickej slaniny, petržlenovú vňať, 5 krajcov sendviča.
Postup
Krok 1
Očistené, vykostené, umyté, osušené stehno z králika sa nakrája na filé (s hmotnosťou 50 g na porciu). Filé sa zľahka naklepe, osolí, okorení a opečie na masle. Vo výpeku sa opečie na plátky nakrájaná slanina, vyberie sa, pridá sa na plátky nakrájaná cibuľa, krátko sa opraží, zastrekne vínom a vloží sa opečené filé a krátko podusí. Pred koncom dusenia sa poleje brandy a dodusí. Na opečenú hrianku sa položí podusené filé (na spodok možno dať aj cibuľu), ozdobí sa opečenou slaninou a stebielkom petržlenovej vňate.