Hrianka s králikom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 250 g králičieho mäsa zadného, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice masla, 1 cibuľu, 0,5 dl červeného vína, 0,2 dl brandy, 100 g anglickej slaniny, petržlenovú vňať, 5 krajcov sendviča.

Postup

Krok 1

Očistené, vykostené, umyté, osušené stehno z králika sa nakrája na filé (s hmotnosťou 50 g na porciu). Filé sa zľahka naklepe, osolí, okorení a opečie na masle. Vo výpeku sa opečie na plátky nakrájaná slanina, vyberie sa, pridá sa na plátky nakrájaná cibuľa, krátko sa opraží, zastrekne vínom a vloží sa opečené filé a krátko podusí. Pred koncom dusenia sa poleje brandy a dodusí. Na opečenú hrianku sa položí podusené filé (na spodok možno dať aj cibuľu), ozdobí sa opečenou slaninou a stebielkom petržlenovej vňate.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1319
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1320

Podobné recepty:
  • Plnené vajcia III

    Plnené vajcia III

  • Pečené diviačie stehno na zelenej petržlenovej vňa

    Pečené diviačie stehno na zelenej petržlenovej vňa

  • Salmi zo slúk

    Salmi zo slúk

kuk