Prívarok z kyslej kapusty
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Zeleninová skupina
Ingrediencie
- 600 g kyslej kapusty, soľ, rastlinný olej, 1 cibuľa, 40 g hladkej múky mletá červená paprika, drvená rasca.
Postup
Krok 1
Kyslú kapustu pokrájame na menšie kúsky, vložíme do vriacej osolenej vody a varíme. Na rozohriatom rastlinnom oleji speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme hladkú múku, mletú červenú papriku, drvenú rascu a popražíme. Takto pripravenú zápražku zalejeme vychladnutou vodou z uvarenej kyslej kapusty a povaríme. Prilejeme ku kapuste a krátko necháme prejsť varom. Vhodnou prílohou k prívarku z kyslej kapusty sú zemiaky, ktoré uvaríme v šupke, očistíme a pred podávaním posypeme cibuľkou opraženou na troške rastlinného oleja.