Baranie stehno na bretónsky spôsob

2015-12-02

Popis

Chutné baranie stehno so slaninou a fazuľou. Baranie stehno na bretónsky spôsob podávame so zemiakmi.

Ingrediencie

  • 150 g bielej fazule
  • 800 g baranieho stehna bez kosti
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • majorán
  • 2 lyžica masti
  • 1 ks cibuľu
  • 2 strúčik cesnaku
  • 0.5 dl bieleho vína
  • 1 dl španielskej omáčky
  • 1 dl rajčiakovej omáčky
  • 80 g slaniny
  • 1 dl vody

Postup

Krok 1

Prebratá, umytá fazuľa sa močí v studenej vode minimálne 4 hodiny, potom sa dá variť v tej istej vode domäkka, rozvarenie nie je žiaduce. Vykostené, očistené, umyté, osušené baranie stehno sa osolí, okorení čiernym korením, majoránom a upevní motúzom. Pripravené mäso sa zo všetkých strán opečie v rozohriatej masti. Po opečení sa mäso vyberie a na tuku sa opraží dozlata nadrobno nakrájaná cibuľa a nastrúhaný cesnak, zastrekne vínom a krátko povarí. Do pripraveného základu sa vloží opečené mäso a pod pokrývkou sa v rúre pečie domäkka.

Krok 2

Počas pečenia sa mäso obracia, polieva vlastnou šťavou a podľa potreby sa dolieva horúcou vodou. Upečené mäso sa vyberie a vloží do kastróla. Do šťavy sa pridá španielska a rajčiaková omáčka a spolu sa krátko podusí. Do podusenej šťavy sa pridá precedená mäkká fazuľa, tuk z plátkov nakrájanej opečenej slaniny a ešte sa krátko podusí. Podľa potreby sa dochutí soľou a korením.

Krok 3

Pri podávaní sa dá na horúci tanier porcia fazule, na ktorú sa položia dva plátky ukrojeného pečeného baranieho mäsa, navrchu ozdobené plátkami opečenej slaniny.

Krok 4

Vhodná príloha: rozlične upravené zemiaky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1015
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1016

Podobné recepty:
  • Jahňacie s fazuľkou

    Jahňacie s fazuľkou

  • Jahňací perkelt

    Jahňací perkelt

  • Bačovská kapsa

    Bačovská kapsa

kuk