Baranie rebierko na spôsob Colbert
2015-12-02- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Popis
Baranie rebierko môžeme pripraviť na rôzne spôsoby. Vyskúšajte aj na spôsob Colbert.
Ingrediencie
- 800 g baranieho chrbta s kosťou
- 1 lyžička soli
- mleté čierne korenie
- 2 strúčik cesnaku
- 0.5 dl oleja
- 2.5 dl omáčky madeira
- 2 lístky estragón
- 150 g konzervovanej fazuľky
- 150 g konzervovaného hrášku
- 3 lyžica masla
- soľ
- 150 g konzervovanej špargle
- 150 g uvareného ružičkového kelu
Postup
Krok 1
Baraní chrbát z mladšieho kusa sa rozsekne na polovice, čiastočne sa odseknú výčnelky stavcových kostí, odblaní sa, odstráni prebytočný tuk, umyje a osuší. Z upraveného chrbta sa nasekajú rebierka, čiastočne sa uvoľní mäso od rebrových kostí (tie sa očistia - parírujú), zľahka naklepe a krátko sa narežú okrajové blany. Rebierka sa osolia, okorenia, posypú strúhaným cesnakom, potrú z obidvoch strán olejom a nechajú v chlade odležať.
Krok 2
Odležané rebierka sa opečú na rošte z obidvoch strán. Počas pečenia sa podľa potreby potierajú olejom. (V prípade, že nie je k dispozícii rošt, pečú sa tradičným spôsobom na panvici.) Ako obloženie sa podávajú jednotlivé druhy konzervovanej (alebo čerstvo upravenej) zeleniny, podusenej na masle. Osobitne v omáčniku sa podáva omáčka madeira, do ktorej sa pridajú najemno nasekané estragónové lístky.
Krok 3
Vhodné prílohy: rozličné druhy vyprážaných zemiakov.