Baranie rebierko na spôsob Colbert

2015-12-02

Popis

Baranie rebierko môžeme pripraviť na rôzne spôsoby. Vyskúšajte aj na spôsob Colbert.

Ingrediencie

  • 800 g baranieho chrbta s kosťou
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • 2 strúčik cesnaku
  • 0.5 dl oleja
  • 2.5 dl omáčky madeira
  • 2 lístky estragón
  • 150 g konzervovanej fazuľky
  • 150 g konzervovaného hrášku
  • 3 lyžica masla
  • soľ
  • 150 g konzervovanej špargle
  • 150 g uvareného ružičkového kelu

Postup

Krok 1

Baraní chrbát z mladšieho kusa sa rozsekne na polovice, čiastočne sa odseknú výčnelky stavcových kostí, odblaní sa, odstráni prebytočný tuk, umyje a osuší. Z upraveného chrbta sa nasekajú rebierka, čiastočne sa uvoľní mäso od rebrových kostí (tie sa očistia - parírujú), zľahka naklepe a krátko sa narežú okrajové blany. Rebierka sa osolia, okorenia, posypú strúhaným cesnakom, potrú z obidvoch strán olejom a nechajú v chlade odležať.

Krok 2

Odležané rebierka sa opečú na rošte z obidvoch strán. Počas pečenia sa podľa potreby potierajú olejom. (V prípade, že nie je k dispozícii rošt, pečú sa tradičným spôsobom na panvici.) Ako obloženie sa podávajú jednotlivé druhy konzervovanej (alebo čerstvo upravenej) zeleniny, podusenej na masle. Osobitne v omáčniku sa podáva omáčka madeira, do ktorej sa pridajú najemno nasekané estragónové lístky.

Krok 3

Vhodné prílohy: rozličné druhy vyprážaných zemiakov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 828
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

829

Podobné recepty:
  • Guláš z čiernej fazule a mäsa

    Guláš z čiernej fazule a mäsa

  • Viedenské hovädzie filé s tekvicou na mede

    Viedenské hovädzie filé s tekvicou na mede

  • Pikantné bravčové mäso

    Pikantné bravčové mäso

kuk