Kebab I
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Baranie, jahňacie mäso , Pečené a grilované mäso , Cudzokrajná kuchyňa , Bulharská kuchyňa , Teľacie mäso , Hydina , Pečené (grilované) kurča
Ingrediencie
- 800 g baranieho stehna bez kosti, 150 g teľacieho stehna, 150 g kuracieho mäsa, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 0,5 dl oleja, 2 lyžice masla, 250 g rajčiakov.
Postup
Krok 1
Z opracovaného baranieho a teľacieho stehna sa nakrájajú medailóniky. Kuracie mäso bez kože sa nakrája na kúsky a všetko spolu sa osolí a okorení. Jednotlivé druhy mäsa sa striedavo napichujú na kovovú alebo drevenú ihlicu, pokvapkajú olejom a nechajú odležať. Odležané mäso sa opečie na rošte (alebo na rozohriatom oleji) zo všetkých strán a vyberie z tuku. Počas pečenia sa potiera podľa potreby olejom. Na tuku po opekaní sa opečú umyté, očistené rajčiaky a nakoniec sa osolia. Do výpeku z mäsa a rajčiakov sa pridá maslo, podusí, podľa potreby doleje vodou, dochutí soľou a krátko povarí. Kebab sa podáva na ihlici, obložený upečenými rajčiakmi a poliaty prírodnou šťavou. Vhodné prílohy: rozlične upravená ryža, zemiaky.