Jahňacie stehno na spôsob Zarembo

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g jahňacieho stehna bez kosti, 40 g slaniny, 75 g údeného hovädzieho jazyka, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, olej, 3 lyžice masla, 1 lyžicu rajčiakového pretlaku.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, osušené jahňacie stehno sa prešpikuje slaninou nakrájanou na hrubšie rezance a údeným hovädzím jazykom. Prešpikované mäso sa upevní motúzom, osolí a okorení. Pripravené mäso sa opečie na rozohriatom oleji zo všetkých strán, mierne podleje horúcou vodou, pridá sa maslo a dusí sa pod pokrývkou domäkka. Udusené mäso sa vyberie, do šťavy sa pridá rajčiakový pretlak, krátko sa podusí, podľa potreby sa doleje vodou, dochutí soľou a povarí. Pred podávaním sa z mäsa odstráni motúz, nakrája na plátky, položí na tanier a preleje šťavou. Vhodné prílohy: zemiakové krokety, rozličné druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 735
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

736

Podobné recepty:
  • Medailóniky v makovej omáčke

    Medailóniky v makovej omáčke

  • Segedínsky guláš

    Segedínsky guláš

  • Jahňací tokáň

    Jahňací tokáň

kuk