Zajačí chrbát na anglický spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Zajac
Ingrediencie
- 1,2 kg zajačieho chrbta, 100 g slaniny, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 lyžice oleja, 3 lyžice masti.
Postup
Krok 1
Rebrové kosti z očisteného zajačieho chrbta sa z obidvoch strán rovnomerne zarovnajú (odrežú), mäso sa umyje, osuší a odblaní. Odblanený chrbát sa prešpikuje tenkými prúžkami slaniny, osolí, okorení, potrie olejom a nechá odležať v chlade. Na rozohriatej masti sa mäso rýchlo opečie, vloží do mierne ohriatej rúry piecť. Počas pečenia sa polieva vlastnou šťavou. Po upečení sa nechá chvíľu odstáť. (Pečenie zajačieho chrbta trvá asi 10-15 minút.) Pri podávaní sa mäso krája na porcie s kosťou v jednom alebo vo dvoch kusoch (prípadne sa mäso vyreže z chrbtovej kostry, sval sa šikmým rezom nakrája na plátky a uloží späť na kostru; ak sa podáva celý, nesmie sa zabudnúť na panenskú). Podávané mäso sa podleje výpekom. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, jemnejšie druhy zeleninových šalátov, studené pikantné omáčky, brusnicový alebo čučoriedkový kompót.