Zajačí chrbát na anglický spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg zajačieho chrbta, 100 g slaniny, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 lyžice oleja, 3 lyžice masti.

Postup

Krok 1

Rebrové kosti z očisteného zajačieho chrbta sa z obidvoch strán rovnomerne zarovnajú (odrežú), mäso sa umyje, osuší a odblaní. Odblanený chrbát sa prešpikuje tenkými prúžkami slaniny, osolí, okorení, potrie olejom a nechá odležať v chlade. Na rozohriatej masti sa mäso rýchlo opečie, vloží do mierne ohriatej rúry piecť. Počas pečenia sa polieva vlastnou šťavou. Po upečení sa nechá chvíľu odstáť. (Pečenie zajačieho chrbta trvá asi 10-15 minút.) Pri podávaní sa mäso krája na porcie s kosťou v jednom alebo vo dvoch kusoch (prípadne sa mäso vyreže z chrbtovej kostry, sval sa šikmým rezom nakrája na plátky a uloží späť na kostru; ak sa podáva celý, nesmie sa zabudnúť na panenskú). Podávané mäso sa podleje výpekom. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, jemnejšie druhy zeleninových šalátov, studené pikantné omáčky, brusnicový alebo čučoriedkový kompót.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1774
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1775

Podobné recepty:
  • Králik na livornský spôsob

    Králik na livornský spôsob

  • Srnčie stehno na smotane

    Srnčie stehno na smotane

  • Ďžuveč z diviny (BG)

    Ďžuveč z diviny (BG)

kuk