Zapekané cestoviny s hubami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Cestoviny, pizza , Špagety , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
Ingrediencie
- 1 balík bezvaječných cestovín, 2 cibule, rastlinný olej, mletá červená paprika, 400 g čerstvých húb, soľ, drvená rasca, 2 lyžice nadrobno posekanej zelenej petržlenovej vňate.
Postup
Krok 1
Bezvaječené cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme, posekáme nadrobno, speníme na rastlinnom oleji a primiešame mletú červenú papriku. Huby očistíme umyjeme, pokrájame na plátky a pridáme k cibuľovému základu. Osolíme, posypeme drvenou rascou, mierne podlejeme a udusíme takmer do mäkka. Pridáme odkvapkanú cestovinu, nadrobno posekanú zelenú petržlenovú vňať a všetko zľahka premiešame. Vložíme do mierne vymastenej ohňovzdornej misy a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s rôznymi zeleninovými šalátmi, ktoré sú vhodné pre kombináciu s hlavnou rastlinnou skupinou.