Boršč III

2015-12-08

Ingrediencie

  • 100 g cvikly
  • 200 g hovädzieho mäsa z hrude
  • 120 g cibule
  • 20 g slnečnicového oleja
  • trochu mleté čierne korenie
  • 50 g bielej hlávkovej kapusty
  • 100 g mrkvy
  • 100 g zeleru
  • 1 ks bobkový list
  • 300 g rajčiakov
  • trochu voda
  • trochu ocot
  • trochu soľ
  • 200 g kyslej smotany.

Postup

Krok 1

Cviklu očistíme kefou pod prúdom tečúcej vody a uvaríme do mäkka. Uvarenú cviklu opláchneme studenou vodou a ošúpeme. Umyté mäso dáme variť do osolenej studenej vody (asi 80 minút). Keď je takmer mäkké, vyberieme ho, pokrájame a vložíme do vývaru. Cibuľu pokrájame nadrobno, speníme na oleji do zlatožlta, pridáme k nej uvarenú cviklu pokrájanú na rezance, opražíme, pridáme 2 lyžice vývaru z mäsa, ochutíme a dusíme spolu s pokrájanou kapustou, mrkvou a zelerom, zároveň pridáme bobkový list. Podusenú zeleninu vložíme do vývaru a varíme do mäkka (asi 30 minút). Nakoniec pridáme pokrájané rajčiaky a 5 - 10 minút povaríme. Podľa chuti okyslíme a pridáme kyslú smotanu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2732
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2733

Podobné recepty:
  • Vývar z bažanta na francúzsky spôsob

    Vývar z bažanta na francúzsky spôsob

  • Pohánková polievka so syrom

    Pohánková polievka so syrom

  • Zaprávaná teľacia polievka

    Zaprávaná teľacia polievka

kuk