Boršč III
2015-12-08- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky , Cudzokrajná kuchyňa , Ruská kuchyňa
Ingrediencie
- 100 g cvikly
- 200 g hovädzieho mäsa z hrude
- 120 g cibule
- 20 g slnečnicového oleja
- trochu mleté čierne korenie
- 50 g bielej hlávkovej kapusty
- 100 g mrkvy
- 100 g zeleru
- 1 ks bobkový list
- 300 g rajčiakov
- trochu voda
- trochu ocot
- trochu soľ
- 200 g kyslej smotany.
Postup
Krok 1
Cviklu očistíme kefou pod prúdom tečúcej vody a uvaríme do mäkka. Uvarenú cviklu opláchneme studenou vodou a ošúpeme. Umyté mäso dáme variť do osolenej studenej vody (asi 80 minút). Keď je takmer mäkké, vyberieme ho, pokrájame a vložíme do vývaru. Cibuľu pokrájame nadrobno, speníme na oleji do zlatožlta, pridáme k nej uvarenú cviklu pokrájanú na rezance, opražíme, pridáme 2 lyžice vývaru z mäsa, ochutíme a dusíme spolu s pokrájanou kapustou, mrkvou a zelerom, zároveň pridáme bobkový list. Podusenú zeleninu vložíme do vývaru a varíme do mäkka (asi 30 minút). Nakoniec pridáme pokrájané rajčiaky a 5 - 10 minút povaríme. Podľa chuti okyslíme a pridáme kyslú smotanu.