Bravčový jazyk na pekingský spôsob
2016-02-10- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Varené mäso , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Popis
Bravčový jazyk ochutíme a môžeme ho podávať aj na pekingský spôsob. Recept pre milovníkov čili.
Ingrediencie
- 1 kg bravčového jazyka
- 2 ks cibule
- badyán
- 10 zrnko čierneho korenia
- 1 lyžica cukru
- 1 dl sójovej omáčky
- 0.5 l mäsového vývaru (z masoxu)
- 0.5 dl dezertného vína
- 4 strúčik prelisovaného cesnaku
- čili korenie
- 2 lyžica solamylu
Postup
Krok 1
Bravčový jazyk vložíme do nálevu pripraveného z doporučených surovín. Na druhý deň ho uvaríme do mäkka a olúpeme. V studenej vode rozmiešame solamyl, prelisovaný cesnak a čili korenie. Zmesou zahustíme vriaci nálev, prepasírujeme ho cez sitko a necháme vychladnúť.
Krok 2
Studený jazyk nakrájame na plátky a prelejeme ho vychladnutou omáčkou.