Bravčový jazyk na pekingský spôsob

2016-02-10

Popis

Bravčový jazyk ochutíme a môžeme ho podávať aj na pekingský spôsob. Recept pre milovníkov čili.

Ingrediencie

  • 1 kg bravčového jazyka
  • 2 ks cibule
  • badyán
  • 10 zrnko čierneho korenia
  • 1 lyžica cukru
  • 1 dl sójovej omáčky
  • 0.5 l mäsového vývaru (z masoxu)
  • 0.5 dl dezertného vína
  • 4 strúčik prelisovaného cesnaku
  • čili korenie
  • 2 lyžica solamylu

Postup

Krok 1

Bravčový jazyk vložíme do nálevu pripraveného z doporučených surovín. Na druhý deň ho uvaríme do mäkka a olúpeme. V studenej vode rozmiešame solamyl, prelisovaný cesnak a čili korenie. Zmesou zahustíme vriaci nálev, prepasírujeme ho cez sitko a necháme vychladnúť.

Krok 2

Studený jazyk nakrájame na plátky a prelejeme ho vychladnutou omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3263
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3264

Podobné recepty:
  • Nepečený krémeš ala Dudince

    Nepečený krémeš ala Dudince

  • Bôčik so smotanovou cibuľou

    Bôčik so smotanovou cibuľou

  • Kapustový nákyp s makarónmi

    Kapustový nákyp s makarónmi

kuk