Zemiakový závin s údeným mäsom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zemiaky s mäsom , Studená kuchyňa, údeniny , Údeniny
Ingrediencie
- 500 g zemiakov, soľ, 200 g múky, 2 vajcia, 20 g masla, 20 g strúhanky, 200 g údeného mäsa, 20 g masla na obrúsok.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, pretrieme. Na dosku preosejeme múku, pridáme zemiaky, soľ, vajcia a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na obdĺžnik hrubý asi 8 mm. Posypeme ho strúhankou, zomletým údeným mäsom, zatočíme a zabalíme ho do mokrého maslom natretého obrúska, zaviažeme a dáme na 45 minút variť. Potom závin pokrájame a podávame s kyslou kapustou.