Zemiakový závin s údeným mäsom

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g zemiakov, soľ, 200 g múky, 2 vajcia, 20 g masla, 20 g strúhanky, 200 g údeného mäsa, 20 g masla na obrúsok.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, pretrieme. Na dosku preosejeme múku, pridáme zemiaky, soľ, vajcia a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na obdĺžnik hrubý asi 8 mm. Posypeme ho strúhankou, zomletým údeným mäsom, zatočíme a zabalíme ho do mokrého maslom natretého obrúska, zaviažeme a dáme na 45 minút variť. Potom závin pokrájame a podávame s kyslou kapustou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1081
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1082

Podobné recepty:
  • Liptovské batôžky

    Liptovské batôžky

  • Klobásy zapečené so šampiňónmi

    Klobásy zapečené so šampiňónmi

  • Zapekaný karfiol s mäsom

    Zapekaný karfiol s mäsom

kuk