Pečené prasiatko

2002-04-27

Ingrediencie

  • 1 celé prasiatko maximálne 15 kg ťažké, soľ (15 g na kilogram mäsa), 1 lyžicu čierneho korenia, niekoľko zrniečok nového korenia, niekoľko zrniečok borievok, zeleného korenia, 16 strúčikov cesnaku, 1 lyžičku postrúhaného muškátového orieška, 1 lyžičku mletej škorice, 100 g čerstvého zázvoru, 2 zväzky jarnej cibuľky s vňaťou, 2 malú papriku čili, šťavu z jedného citróna, 2 vetvičky tymianu, 2 dl olivového oleja.

Postup

Krok 1

Všetko korenie, ošúpaný cesnak, pokrájanú cibuľku, nadrobno pokrájaný zázvor, papriku, nadrobno pokrájaný tymian dáme do mažiara a rozmliaždime. Pridáme šťavu z citróna, soľ a olivový olej a premiešame. Zmesou potrieme prasiatko. Pečieme veľmi pomaly na drevených paliciach pod ktorými je pahreba. Doba pečenia by mala byť asi 35 minút na 1 kg.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1021
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1022

Podobné recepty:
  • Bravčové na smotane I

    Bravčové na smotane I

  • Plnené bravčové nožičky

    Plnené bravčové nožičky

  • Bryndzové guľky s údeným mäsom

    Bryndzové guľky s údeným mäsom

kuk