Pirohy

2002-05-17

Ingrediencie

  • Cesto: 300 g hladkej múky, 2,5 dl acidofilného mlieka, 1,5 lyžičky sódy bikarbóny, soľ, olej na vyprážanie. Plnka: podľa ľubovôle (napr.tvaroh, sladká alebo kyslá kapusta, mäkká saláma a plátkový syr-vynikajúca kombinácia). Upozornenie: ako plnku nepoužívať bryndzu-tá pri vyprážaní pirohov vytečie.

Postup

Krok 1

Z múky, acidofilného mlieka, sódy bikarbóny a soli vypracujeme cesto. Vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, pohárom vytvarujeme kolieska, ktoré naplníme plnkou. Okraje dobre zatlačíme a pirohy vyprážame na oleji dozlatista.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1801
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1802

Podobné recepty:
  • Kaleráby plnené zeleninou

    Kaleráby plnené zeleninou

  • Hubník

    Hubník

  • Kapustový puding s cestovinou

    Kapustový puding s cestovinou

kuk