Pirohy
2002-05-17- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Múčniky
Ingrediencie
- Cesto: 300 g hladkej múky, 2,5 dl acidofilného mlieka, 1,5 lyžičky sódy bikarbóny, soľ, olej na vyprážanie. Plnka: podľa ľubovôle (napr.tvaroh, sladká alebo kyslá kapusta, mäkká saláma a plátkový syr-vynikajúca kombinácia). Upozornenie: ako plnku nepoužívať bryndzu-tá pri vyprážaní pirohov vytečie.
Postup
Krok 1
Z múky, acidofilného mlieka, sódy bikarbóny a soli vypracujeme cesto. Vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, pohárom vytvarujeme kolieska, ktoré naplníme plnkou. Okraje dobre zatlačíme a pirohy vyprážame na oleji dozlatista.