Zemiaky na jogurte
2003-08-20- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 500 g väčších zemiakov, 2 cibule, 100 g masla, 2 lyžičky korenia karí, 1 dl bieleho jogurtu (alebo kyslej smotany), soľ, 1/2 lyžičky mletého kardamomu, 1/2 lyžičky mletej rasce.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka. Na malse opražíme rascu a na kolieska pokrájanú cibuľu. Pridáme soľ, podlejeme malým množstvom vody, posypeme mletým kardamomom. V jogurte rozmiešame kari a soľ. Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska, potrieme jogurtovou zmesou a poukladáme na cibuľu a spolu dusíme do mäkka. Podávame ako samostatné jedlo so sterilizovanými uhorkami. Ako obmenu môžeme pridať k zemiakom kolieska natvrdo uvarených vajec.