Zemiaky na jogurte

2003-08-20

Ingrediencie

  • 500 g väčších zemiakov, 2 cibule, 100 g masla, 2 lyžičky korenia karí, 1 dl bieleho jogurtu (alebo kyslej smotany), soľ, 1/2 lyžičky mletého kardamomu, 1/2 lyžičky mletej rasce.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka. Na malse opražíme rascu a na kolieska pokrájanú cibuľu. Pridáme soľ, podlejeme malým množstvom vody, posypeme mletým kardamomom. V jogurte rozmiešame kari a soľ. Ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska, potrieme jogurtovou zmesou a poukladáme na cibuľu a spolu dusíme do mäkka. Podávame ako samostatné jedlo so sterilizovanými uhorkami. Ako obmenu môžeme pridať k zemiakom kolieska natvrdo uvarených vajec.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1107
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1108

Podobné recepty:
  • Zapečená šošovica s maslovou omáčkou

    Zapečená šošovica s maslovou omáčkou

  • Dusený kaleráb s mrkvou I

    Dusený kaleráb s mrkvou I

  • Špenátové krokety

    Špenátové krokety

kuk