Ruský teľací rezeň

2002-09-25

Ingrediencie

  • 600 g teľacieho stehna bez kosti, 60 g tuku, 20 g masla, 1 dl kyslej smotany, 1 dl mlieka, 30 g hladkej múky, 40 g cibule, 120 g čerstvých paradajok, 80 g nakladaných hríbikov v octovom náleve, 10 g mletej červenej papriky, soľ, voda alebo vývar.

Postup

Krok 1

Z očisteného, umytého, osušeného stehna nakrájame rezne, vyklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme a po oboch stranách opečieme na rozpálenom tuku do zlatista. Na tuku po opekaní speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, zalejeme vlažným vývarom, zahustíme svetlou maslovou zápražkou, dobre rozšľaháme drôtenou metlou a varíme 20 až 30 minút. Omáčku zriedime mliekom, prevaríme a prelisujeme (prepasírujeme) na opečené rezne. Do hotovej omáčky pridáme nahrubo posekané nakladané hríbiky, zjemníme rozšľahanou smotanou a krátko povaríme. Rezeň podávame na teplom tanieri preliaty šťavou a obložený kolieskami paradajok. Ako prílohu podávame dusenú ryžu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1083
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1084

Podobné recepty:
  • Tatranský guláš

    Tatranský guláš

  • Kláštorné jahňacie pliecko

    Kláštorné jahňacie pliecko

  • Plnené kotlety

    Plnené kotlety

kuk