Bravčové karé plnené gaštanovou plnkou

2015-12-15

Ingrediencie

  • 600 g bravčového karé bez kosti
  • trochu soľ
  • trochu mleté čierne korenie
  • 2 ks vajcia
  • 1 ks cibuľu
  • 150 g žemle alebo iného bieleho pečiva
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžica koňaku
  • 2 dl mlieka
  • trochu korenie čili
  • trochu mleté čierne korenie
  • trochu zázvor
  • 2,5 dl piva
  • trochu mletú červenú papriku
  • 200 g gaštanov

Postup

Krok 1

Narezané gaštany varíme 30 až 45 minút vo vode. Uvarené ich ošúpeme a necháme vychladnúť. Potom ich nadrobno pokrájame, alebo ich môžeme zomlieť. Nakrájanú cibuľu krátko osmažíme. Gaštany zmiešame s osmaženou cibuľou, žemľou pokrájanou na kocky, s koňakom, vajciami, mliekom (podľa potreby, aby plnka nebola príliš riedka), soľou, korením a zázvorom. Zmes necháme odstáť. Jedlo môžeme pripraviť dvoma spôsobmi. Prvý spôsob: naplníme roládu, mäso rozkrojíme na veľký plát, naklepeme, naplníme, zaviažeme motúzikom a upečieme. Druhý spôsob: ako minútku. Karé rozkrájame na 5 hrubších plátkov, v nich urobíme zárez, akési vrecko, ktoré naklepeme, solíme, okoreníme a naplníme. Okraje spojíme špáradlami. Z jednej strany ich obalíme v hladkej múke a opečieme na veľmi horúcom tuku z oboch strán. Na každé mäso kvapneme čili a podlejeme pivom. Prikryté dusíme asi 15 minút. Podávame s ryžou, alebo pečenými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 974
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

975

Podobné recepty:
  • Šošovicová polievka so sušenými slivkami

    Šošovicová polievka so sušenými slivkami

  • Bravčové mäso s hruškami a zelerom

    Bravčové mäso s hruškami a zelerom

  • Zaprávaná kapusta (liptovské jedlo)

    Zaprávaná kapusta (liptovské jedlo)

kuk