Bravčové karé plnené gaštanovou plnkou
2015-12-15- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 600 g bravčového karé bez kosti
- trochu soľ
- trochu mleté čierne korenie
- 2 ks vajcia
- 1 ks cibuľu
- 150 g žemle alebo iného bieleho pečiva
- 1 lyžica masla
- 2 lyžica koňaku
- 2 dl mlieka
- trochu korenie čili
- trochu mleté čierne korenie
- trochu zázvor
- 2,5 dl piva
- trochu mletú červenú papriku
- 200 g gaštanov
Postup
Krok 1
Narezané gaštany varíme 30 až 45 minút vo vode. Uvarené ich ošúpeme a necháme vychladnúť. Potom ich nadrobno pokrájame, alebo ich môžeme zomlieť. Nakrájanú cibuľu krátko osmažíme. Gaštany zmiešame s osmaženou cibuľou, žemľou pokrájanou na kocky, s koňakom, vajciami, mliekom (podľa potreby, aby plnka nebola príliš riedka), soľou, korením a zázvorom. Zmes necháme odstáť. Jedlo môžeme pripraviť dvoma spôsobmi. Prvý spôsob: naplníme roládu, mäso rozkrojíme na veľký plát, naklepeme, naplníme, zaviažeme motúzikom a upečieme. Druhý spôsob: ako minútku. Karé rozkrájame na 5 hrubších plátkov, v nich urobíme zárez, akési vrecko, ktoré naklepeme, solíme, okoreníme a naplníme. Okraje spojíme špáradlami. Z jednej strany ich obalíme v hladkej múke a opečieme na veľmi horúcom tuku z oboch strán. Na každé mäso kvapneme čili a podlejeme pivom. Prikryté dusíme asi 15 minút. Podávame s ryžou, alebo pečenými zemiakmi.