Sviečkové rezance s ryžou a červenou fazuľou
2003-06-26- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 300 g hovädzej sviečkovej, 400 g uvarenej dlhozrnej ryže, 1 zelenú papriku, 1 červenú papriku, 1 chilli papričku, 2 rajčiny, 1 cibuľu, 2 až 3 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, tymian, bazalku, 150 g konzervovaných červených fazúľ, škrobovú múčku.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na kocky, okoreníme a obalíme v škrobovej múčke. Osmažíme ho na rozohriatom oleji, pridáme pokrájaný cesnak a papriky, po 1 minúte pokrájané rajčiny a chilli papričku a dusíme asi 2 až 3 minúty. Do zmesi pridáme uvarenú ryžu, scedené červené fazule a dobre premiešame. Pridáme posekané bylinky. Podľa potreby dochutíme. Ozdobíme lístkami čerstvej bazalky.